UA-72086530-1

Zapište se k odběru novinek a bud'te první, kdo obdrží ZDARMA PDFs s různými tématy, nové recepty a informace o připravovaných kurzech a soutěžích.

Pečená jablka se skořicí

By Posted on 0 1 m read

Pečená jablka se skořicí jsou jednoduchá, podzimní a lahodná.  Jablka jsou sice skromným, ale velice tvárným ovocem, které je pro nás lokálně dostupné hlavně ted’ na podzim.. tak proč toho nevyužít!

Potřebujete jen pár přísad a hlavně, tento dezert můžete připravit den předtím a v troubě jen jemně ohřát.

Print

Pečená jablka se skořicí

  • Author: Bohemian Foodie

Ingredients

  1. 6 velkých jablek – můžete zkombinovat, já jsem použila 1 jablko trochu trpčí (granny smith) a ostatní sladká
  2. 80 gr kokosového cukru (můžete použít i hnědý cukr nebo dokonce i vanilkový)
  3. 2 lžíce mleté skořice
  4. št’áva z 1 citrónu
  5. 1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
  6. 2 lžíce kukuřičného škrobu (na zhutnění)
  7. 3-4 lžíce vody
  8. špetka soli
  9. zmrzlina dle chuti – my jsme si pochutnali na vanilkové

Instructions

  1. Troubu předehřejte na 180C.
  2. Jablka oloupejte a nakrájejte na rovnoměrně tenké plátky.
  3. Plátky jablek dejte do zapékací mísy a promíchejte spolu s št’ávou z cirónu, cukrem, skořicí, zázvorem, kukuřičným škrobem, špetkou soli a vodou.
  4. Mísu jemně přikryjte alobalem a dejte péct 45 minut, pak alobal sundejte a pečte odkryté dalších 10 minut.
  5. Servírujte bud’to samotná nebo se zmrzlinou!

Notes

Dezert lze připravit už den předem a jen ohřát na 150C v troubě, chut’ bude stejně úžasná.

XOXO
signature

Share this article

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Comments Yet.