UA-72086530-1

Zapište se k odběru novinek a bud'te první, kdo obdrží ZDARMA PDFs s různými tématy, nové recepty a informace o připravovaných kurzech a soutěžích.

Těstoviny se špenátem a houbami z jednoho hrnce

By Posted on 0 1 m read

Taky milujete, když se to vaří samo??

Jaj, není nic lepšího než jídlo, co se samo uvaří. Tedy skoro samo. Těstoviny se špenátem a houbami jsou tím zářným příkladem, kdy se člověk během vaření může také věnovat něčemu jinému, třeba dítěti nebo i meditaci 😉

Tahle chut’ovka je hotová během 20-ti minut a nepotřebujete k ní moc přísad, většina se najde doma. Pokud nejíte živočišné produkty, pak te tenhle recept seslaný z nebes – krémové, chutné a bez výčitek!
Pokud živočišné produkty konzumujete, dejte tomuto receptu šanci.. Třeba vás ta úžasná chut’ překvapí 😉 

Těstoviny se špenátem a houbami z jednoho hrnce
Serves 2
Write a review
Print
Prep Time
10 min
Cook Time
20 min
Total Time
30 min
Prep Time
10 min
Cook Time
20 min
Total Time
30 min
0 calories
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
0 g
Nutrition Facts
Serving Size
0g
Servings
2
Amount Per Serving
Calories 0
Calories from Fat 0
% Daily Value *
Total Fat 0g
0%
Saturated Fat 0g
0%
Trans Fat 0g
Polyunsaturated Fat 0g
Monounsaturated Fat 0g
Cholesterol 0mg
0%
Sodium 0mg
0%
Total Carbohydrates 0g
0%
Dietary Fiber 0g
0%
Sugars 0g
Protein 0g
Vitamin A
0%
Vitamin C
0%
Calcium
0%
Iron
0%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs.
Ingredients
  1. 250gr těstovin
  2. 150gr krémových žampionů
  3. 150gr špenátu
  4. 2 lžíce olivového oleje
  5. 4 stroužky česneku
  6. 1 šalotka
  7. 500ml zeleninového vývaru
  8. 300ml neslazeného rostlinného mléka (mandlové, rýžové, atd dle chuti a preference)
  9. sůl a pepř na dochucení
  10. trochu nastrouhaného vegan sýru (recept na domácí parmezán příště!)
  11. 1/4 čerstvého citrónu
Instructions
  1. V široké pánvi s vyšším okrajem rozpalte olivový olej a vhod'te krémové žampiony. Restujte minutu dvě, pak přidejte najemno nasekanou šalotku a česnek. Trochu osolte. Restujte další 3-4 minuty.
  2. Přidejte zeleninový vývar, rostlinné mléko, špenát a trochu soli. Dobře promíchejte a do směsi vložte neuvařené těstoviny. Jemně promíchejte a přived'te k varu, poté snižte plamen.
  3. Vařte na mírném plameni zhruba 20 minut nebo dokud se omáčka nezačne "lepit" na těstoviny, občas promíchejte.
  4. Dochut'te solí a pepřem, zakápněte citrónem a podávejte!
beta
calories
0
fat
0g
protein
0g
carbs
0g
more
Bohemian Foodie http://bohemianfoodie.cz/

V receptu zmiňuji “zakápnutí citrónem”. Špenát jako takový je bohatý na železo a jiné zdraví prospěšné látky a v kombinaci s vitamínem C (jako je v třeba v citrónu) je toto železo v našem organismu mnohem víc vstřebatelné než bez něj.

Užijte si rychlý nedělní oběd/večeři!

XOXO
signature

Share this article

What do you think?

Your email address will not be published. Required fields are marked *

No Comments Yet.